Het Groene Geheim

Het Groene Geheim is een spel mede geïnspireerd door het boek de verborgen impact van Babette Porcelijn en ontwikkeld in samenwerking met Elsbeth Booy. Kinderen speuren, puzzelen, lossen vragen op en maken samen een mooi kunstwerk van natuur-foto’s.

Doelgroep: kinderen van 7-10 jaar
Te spelen op evenementen, buurtfeesten én op scholen / in de klas!

De kinderen beantwoorden zes vragen over de impact die mensen hebben op de planeet. De antwoorden vinden ze op rijk gekleurde informatieborden. Twee borden van dezelfde kleur geven samen voldoende informatie om de vraag te beantwoorden. Tijdens de speurtocht leren ze van alles over hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld. Als alle vragen goed zijn, mogen ze zes stukjes van een foto in elkaar puzzelen. Per fout antwoord moeten ze ook een joker gaan zoeken. Die foto hangen ze op een fotowand en bouwen daarmee samen een foto-mozaïek op.

Waar we niet op gerekend hadden is dat we ook wat volwassenen aan het spelen kregen! Gaaf!

De pilot is uitgevoerd op de Eindhoven Maker Faire 29 en 30 september 2018 in de stand van WeReMake en was zeer geslaagd! Wel 150 kinderen hebben ons spel gespeeld, terwijl we dachten 100 kinderen te bereiken. We kwamen daardoor heel wat prijzen (zaadbolletjes) tekort.