Serious Gaming staat voor bewustwording, ongemerkt veel kennis opdoen en plezier beleven bij duurzaam dóen! Dit werkt zowel online als offline bij een bedrijfsuitje.

Spelen is serieuze business

Spelen is experimenteren, fouten maken mag! Dat is juist goed, want daar leer je van. Leren komt met dingen uitproberen, op nieuwe manieren samenwerken en in een veilige omgeving gekke, bijzondere en innovatieve ideeën inbrengen. Spelen maakt verandering leuk!

Mensen komen letterlijk in beweging, en ongemerkt verandert de mindset van je klanten of je medewerkers en daarmee ook van je onderneming. Daarnaast is het, zoals het bij een cursus ook goed is om de theorie af te wisselen met energizers,  goed voor je brein.

Spellen

Ik ben nieuwsgierig en wil meer weten!” Dat kan! Mail, maak een afspraak of WhatsApp (dat is het snelst, zie icoon onderaan de pagina). 

 

In-company of op locatie

Je kunt de spellen in-company spelen, maar ook op locatie. Hoe gaaf is een Serious Game als bedrijfsuitje? Dat kan! Ik organiseer een dag op maat vanaf 10 deelnemers in een bepaald thema. Je krijgt hiervoor: een excursie waarbij de locatie aansluit op het thema, een heerlijke lunch, een serious game en een borrel. Lees hierover meer bijvoorbeeld op de site Samen Rijk  of in het nieuwsbericht over het Circulair Bedrijfsuitje.

Korte samenvatting per spel

 • Het circulaire economie spel: Samen Rijk
  (website) (beschrijving pdf) Serious game voor eerste kennismaking met Circulaire Economie. Het richt zich met name op het sociale aspect van CE. Het spel is een simulatie met invloeden van Catan en Pictionary. Je gaat de vloer op met teams van 3 personen en je bent de nieuwe directie van een bedrijf. Enkel… de vorige directie heeft een lineair economische en onduurzame puinhoop achtergelaten! Aan de deelnemers om het beter te doen! Duur: 1-2,5 uur. Mogelijk met vervolgtraject: maatwerk voor opstellen heldere en gedragen visie, doelstellingen, strategie, faciliteren van betrokkenheid naar actie!
 • TalentCaching
  Netwerken leuk voor iedereen, zelfs als je verlegen bent! GeoCaching kennen de meeste mensen wel: puzzels oplossen om een schat te vinden op de meest gave plekken. Maar wat als de schat in de mensen zelf zit? Hoe vind je die dan? Dat is precies waar TalentCaching over gaat!
 • CircuGame
  in ontwikkeling, Bouwteams gaan aan de slag met hun circulaire project in spelvorm. We bekijken de impact van hun beslissingen en manier van werken op het gebied van samenwerking, vertrouwen, circulaire economie en duurzaamheid in de keten.
 • Het Groene Geheim
  (website binnenkort online)
  Serious game voor kinderen 7-10 jaar oud, geïnspireerd door het boek van Babette Porcelijn “De verborgen impact”, met vragenboekje, speurtocht en puzzel! Ontwikkeld i.s.m. Elsbeth Booy. Spelduur: 30 minuten, uitbreidbaar.
 • Het gaafste team spel
  in ontwikkeling, helpt een team innoveren en overbruggen van de kloof tussen de persoonlijke mening en de professionele handelwijze door aan de slag te gaan met Theory U. Een betere verbinding met jezelf, maakt een betere verbinding met een ander mogelijk én met de wereld (Open mind, Open heart, Open will).
 • Het helpende helden spel
  in ontwikkeling, helpt gemeenten en aanbieders van producten ter verduurzaming van je huis de huiseigenaren te bereiken en betrokken te maken.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.